Az ideális jelölt

Az alábbi tulajdonságokat keressük a jelentkezőkben. Ezen tulajdonságok alapján minősítjük a személyiségét, amikor szerződés lejáratakor a hosszabb távú alkalmazás lehetőségéről döntünk.

Energikus?
Reggel pihenten, sok energiával jelenik meg és lendületesen végzi a feladatait.

Képes a környezete energizálására?
A kommunikációjával, a másokhoz való viszonyával másokat is képes energiával feltölteni, motiválni, jó kedvre deríteni és lendületbe hozni.

Van-e benne felelősségvállalás és döntéshozatali képesség?
Nem hárítja át a felelősséget egy döntéshozatalról azzal, hogy megkérdezi a főnökét. Ha probléma merül fel (akár rajta kívül álló okból kifolyólag is, például a beosztottja a tudta nélkül törli az adatbázist), akkor is tisztában van vele, hogy mi az ő felelőssége. Képes meghozni egyedül egyértelmű, határozott döntéseket és utána vállalni az azzal járó következményeket.

Képes-e a munkát elvégezni, lezárni?
Ha megkap egy feladatot, el lesz-e végezve határidőre, jó minőségben vezetői noszogatás nélkül. Nem talál kifogást arra, hogy miért nincs kész. Akkor is megoldja a kérdést, ha a szükséges előfeltételek nem, vagy csak részben állnak rendelkezésre. Ilyen esetben utána megy, hogy minden meglegyen és elkészüljön a feladat.

Szenvedélyes?
Szereti azt amit csinál és jól érzi magát a bőrében.

Őszinte?
Vállalja az álláspontját, vállalja-e magát? Mindig habozás nélkül az igazat mondja-e, akár akkor is ha az adott pillanatban nem az tűnik a legkönnyebbnek.